29 Disember 2011

A. A. A.

 salam satu malaysia.

hai .. awak sihat? 
saya tak berape sihat.. sebab penyakit LOVE muncul lagi.. kalau episod LOVE dulu ialah A.P.U. (abang penimbang udangku)..  tapi episod seterusnya ialahA .A. A. (alifku abang ayam).. haha lantak ar kalau syok sendiri... bukan aq p mengorat dy pown.. just isi masa terluang jerw.. hehe... sekarang kawan.. esok2 kalau taw dy single.. abis la dia milik aq.. keh keh. nak berangan apa salah nye...

sebelom 2 saya nak bagi taw.. saya jumpe dy time keje.. saya nie bekerje sebagai store clerk.. keje saya receive barang..oleh kerana ayam nie penting bagi penduduk sekeliling so ari2 mesty ayam sampai kt pasaraya saya bekerja nie....... time ayam sampai saya mesty nk receive ayam 2 walau pown tengah bz.. sbb sy nak borak ngan A. A. A..

semalam saya masuk kerje jam 1.00pm. selalunya ayam sampai pagi.. so semalam saya xjumpe dy.. dan pagi tadi... tetiba saya tak bz.. dengan rindu yang terlampau... saya nk borak ngan dy lama2... saya pikir gak kalau sy S.S (Syok sendri). but.. dy pown rindu saya.. masa hari selasa dy minta FB.. malu seyh! nak cakap sepatah pown tiada keberanian.. so saya kata ar " kalau bg pown, bukan boleh chat.. yela bz keje xde masa nk on9" ari selasa 2 xabis2 memujuk.. tapi xdapat de nak ayat den! 

 arinie dy tanya " ziela cuti hari ap?" saya kata "ahad.kenape?" dia senyum sambil berkata "jum jalan2". tetibe perkataan ini terkeluar " awak cuti kerw ari ahad?" dy mengeling pulak n berkata " saya mana ad cuti, tapi boleh jerw klau kelua jln2 ngan ziela.. ke ad org marah kalau kite keluar?" aq pown gelak2 "GEDIK "dan berkata " xde cpew ar marah, g pown da lama xtgok dunia nie asik duk umah jerw". dia pulak berkata " ala.. cian nye... dah la muka putih"... 

huhuhuu.. nak je saya bg taw dy.. "saya da jumpe krim yg sesuai ngan muka saya 2 yg berseri sikit" tapi pekataan 2 x ter keluar pulak..

diam tok beberape minit n dy berkata " mana FB? ......senang bg no larh" dlm aty saya berbunga dah..  asa nak bg jerw.. tapi malu la~~~ xla bg dy.. 

alasan saya beri kat dia.. "sory la arinie x bawa enset esok larh"...

saya xtaw cmne nak hadapi hari esok...

huh!! ad lagi nk story nie!! tadi dia tolong saya~~~ sepatut nye semua bakul ayam kena letak tag hari.. tapi asik borak jerw.. lupa nk pasang.. dan last2.. jd huru-hara.. dia pown kata 'ziela buat la keje ziela. saya tolong pasangkn tag nie" tetiba tangan dia yang gatal ambil tag 2 kt tangan saya... adui!! buat dosa pulak... tersentuh taw!! rasa nak pengsan jerw..

dan tangan yang tersentuh nie gatal nak luahkn kt blog~~~

xtaw la.. tidow ke x malam nie...
owh A. A. A~~~....... adakah awak rindu saya seperti saya rindu awak??

in my heart just have word "A.A.A". maybe next year my life completed when he became my sweetheart..


21 Disember 2011

BERdiri DIatas KAki sendiRI "BERDIKARI"

      salam 1 Malaysia!!


 14.12.2011 maka hati berbunga tidak terkata... kerana itu last saya bersekolah... 
but....
bukan itu saya nak bercerita tentang berdikari..
sebab saya belajar erti itu bertarikh...


15.12.2011...
saya start bekerja di pasaraya tempat kerja "A.P.U" ....
saya bukan nak jumpa dia....
saya pown da xkisah kewujudan dia..
da rezeki saya kat sana..
maka.....
disitu 2 larh saya menanggung tanggungjawab...
sebagai seorang "store clerk"..
seumor idop saya.
ini pertama kali saya bekerja..
saya bekerja sebab "sidia" selalu beri semangat..
now!!
saya berdikari tanpa "lelaki" sy mampu idop....
ok la saya nak p keje nie...
time kerja saya akan melupakan segala masalah masa silam itu.
oleh itu saya suka dtg kje awal2...


saya sayang anda ketat2..

14 Disember 2011

Jangan Leka!!

~~~~salam satu Malaysia~~~~~

13/12/2011 = exam Pengajian Am Kertas 1..(STPM)

tapi sifat leka saya yang ambil mudah segala hal yang penting maka..

pada jam 9.00am saya dengan malas membaca buku Bahasa Malaysia!! wah! bangga stady 2jam jerw da ley paham.... cewah! senyum lebar la konon....

jam 12.00pm.. tang tu la baru nak gosok baju bagai...

mandi2 dan bersiap p sekolah..

jam 1.oopm.. = berada d sekolah

si qila tegur "wah! senyum lebar je lout.. da stdy la 2"

dengan riak dan takburnya saya " ehem.. biasa larh.."

pap pap... tengok dia ulangkaji P. Am!!

mak ai!! terkaku aq seketika...
nasib baik yang ad time 2 qila n shantini sahaja.. xla cuak sangat..
wat2 muka selamba dulu... pinjam buku kt qila.. konon2 nak tgok kerja kira2 konon.. dalam hati" ap aq nak jawap exam nie? masa da x sempat nk ulngkaji 1 buku"

tetiba dengar azan ZOhor... leganya hati tetiba dapat 1 perkataan muncul dalam hati " wat pe nak risau, bukan xpenah belajar P.Am.. lagi pown soalan objektif jerw.. ada jawapan cuma perlu pikir yg paling tepat". 
time 2 bersyukur sangat.. dan lekas2 ambil wuduk.. bersyukur kerana Allah membantu aq menenagkan hati..

time exam pulak.. alhamdulillah..... mak ai.. kua soalan2 biasa aq buat.. aq mampu buat!! yes i can't!! dari 2jam masa di beri.. i da siap 1jam 30minit... awal 2..

but..... saya harap saya xnk leka macam nie lagi... nasib baik soalan objektif.. kalau soalan struktur... mak!! melalak aq kat situ..

moral!! pastikan anda tidak leka dalam hal yang penting dan pastikan jangan ambil temeh dalam sesuatu hal..

yes!! todoy i so lucky~~~

terima kasih Allah...

8 Disember 2011

BFF!!

salam 1 malaysia....


ni la sifat tersembunyi dari saya. sibuk sangat nak naik angin bila dapat tahu ada diantara kawan-kawan saya sakit hati dek orang lain..


hati sendiri ??


kadang diketepikan sebab ustazah saya selalu kata "ALLAH MENGUJI HAMBANYA DENGAN KEMAMPUAN HAMBANYA,ITULAH TANDA ALLAH SAYANG HAMBANYA"..


maka...
saya tidak kisah apa orang nak cakap tentang saya..


post yang lepas saya marah sebab kawan saya mengadu BFF yang diperkatakan hanyalah sementara..


beberape minggu post itu disiarkan.. saya dapat text dari seseorang...
'hi, ko sibuk ngan hal org pesal? taw la ko xde BFF xyah sibuk2 k!'

lalu saya biarkan text tersebut tanpa dibalas sebab saya tahu manusia disebalik text tersebut...


kalau la "pemilik text" baca.
saya nak bagi tahu ni..


saya pown xyakin kalau saya ad BFF, tapi kawan2 saya selalu kata " ko la kawan baik aq" 
saya mungkin tiada "BFF" but saya ada kawan yang baik, dan saya tidak akan sia-siakan hubungan itu..

kawan bagi saya walau dimana diberada,sama ada senang, susah... saya ada untuk teman dia dikala dia perlukan saya...kawan tidak kita bek atau hadir sementara dia kekal kawan saya untuk selamanya..

saya tak lah baik sangat kadang-kala "talam 2 muka",bila kawan 2ad perangai pelik, tapi saya tidak buang dia. sebab saya percaya dia akan tinggalkan perangai buruk dia bila dia da kenal dunia..
 dan bila dia da matang,perangainya juga akan matang..


tak macam awak.. berhijrah ke hulu,BFF org hulu.. berhijrah ke hilir BFF org hilir dan BFF hulu d buang..


rasa saya da jawab kenapa saya tiada BFF sbb saya ad ramai kawan yang saya anggap kawan untuk selamanya!!


3 Disember 2011

Tolong Jangan Sebut BFF!!

TOLONG LARH~~~~~~~~~~~

geli-geliman aq tengok ko kat FB siar2kan cite pasal BFF baru kau!!

ok berbahasa sopan sikit~~~

awak faham kerw maksud kawan baik selamanya(BFF)?? saya pikir x~~
 sebab awak hanya gunakan "kawan" supaya hidup awak xbosan keseorangan... 
macam awak buat kawan saya masa dulu-dulu.. g mana2 mesty bersama..tapi bila awak da jumpa kawan d tempat baru.. awak tinggalkan kawan yang d tempat lama.. 
awak tahu x? kawan awak sentiasa menanti awak pulang untuk berborak seperti dahulu.. tapi awak x sedar kan?? malah awak mungkir janji kat dia...  
KINI, kawan lama awak 2,berkata pada saya 'aq xpenah ad kawan yang bernama tut tut tut tut tut " awak.. kalau awak ajak jumpa dia mengelak 2 tanye nye dy da xsudi nak jadi kawan awk... awak taw x?? kawan awk 2 x cite kat org len se'len saya.. sbb dy xnk org buruk2 kn EX-BFF dy.. masa awak buat dy cmnie pown,dy still nk pertahankan awak.. saya share nie supaya anda semua jangan ikot perangai dy yang "manusia bertopeng tut tut~~" saya yakin BFF yang awak kata kn skg nie,akan tinggalkan awak seperti awak tglkn kawan lama awak.. awak... walaupon kawan lama awak 2 ad BFF baru.. tpy dy x penah lupa dy ad BFF yg lama iaitu awak... sebab kawan awak 2 paham maksud BFF.. Best Friend Forever.. u know the purpose of  BEST FRIEND FOREVER?? what? u dont know?? ok i p google translate sat.. wei!! benda x bernyawa nie pown tahu larh maksud nye!! 

nie ha!! 


harap jangan diikut perangai macam nie.. kalau anda pernah berkata kat kawan anda perkataan " BFF", harap awak xlupa anda pernah berkata kat dia perkataan itu..

makan nasi lauk udang,
makan sambil meyumpat orang,
kalau taknak jadi perbualan orang,
harap kau paham perasaan orang.

pergi jenjalan hari selasa,
maap kalau anda terasa..

                      selamat sejahtera sahabat~~~~

28 Oktober 2011

STPM??

 hari nie hari jumaat... baru saya tersedar.. saya x stdy pown lagi... duk sibuk dengan cuti,xsedar final exam (STPM) da dekat...... keputusan ini larh yang terakhir menentu arah tuju saya tuk mencapai cita-cita saya.. jika saya gagal!! gagal la saya tuk capai cita-cita 2..... xkan nk ulang SPM dan STPM lagi??  ramai kawan2 saya dah sedia.... mereka ramai dah wat  pocket notes,latihan, hafal formula, dan lain2.... tapi saya memang x minat nk buat pocket note... nk beli buka latihan?? jauh sekali.... nk jimat duit..... tpy kalau duit tok berhibur 2 ad jerw.. huhu... bukan ap.. kalau saya beli buku latihan 2,bukan buat pown... sebab cepat sangat boring time stdy.... kalau join mambe wt stdy group pulak... dorg stdy aq sibuk dengan henfon pulak.... duk mesej org lain kata "buhsan"...... urm........ nie ke nama nye dugaan seorang yang bergelar pelajar?? huh!! baru kat sek da rasa seksa.. cmne ek kalau ad rezeki g universiti pulak?? lagi banyak dugaan kowt...

arrrrrrrrgggggggghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! jerit jap....
kenape ye? time baca buku 2... saya faham apa yang saya bace.. dan time 2 saya ingat.. bila saya tutp buku, nk refresh balik otak.. suku jerw masuk.... 2 pown perkara yang biasa saya belajar..... urm.. risau betol!!
saya bertambah risau apabila trial exam saya..... teruk gilerw!!  nak tenang kan hati.. saya cakap kat hati " logik la aq dapat cmnie.. aq bukan buka buku pown.. sibuk sgt nk raya kn?? sekang raya larh dengan kegagalan ko... wat pe nak sedih2... pointer ko still jerw... kalau ko stdy mesty ko ley berjaya" hahaha.. 2 yela yg wt aq bersemagat...

paling wat saya nk berjaya dalam STPM nie sebab IBUBAPAku... mereka banyak habis duit tok saya....

ada satu hari 2... aq nk sgt mkn McD.. So nk pancing ar ayah sebab ayah da gaji.. saya kata kat ayah" kalau ayah belanje McD ateh janji akan belajar... kalau ayah xblanje ateh x nk belajar.." pas2 ayah cepat jerw capai kunci kerete.... urm.... time 2 aq pown stdy la dengan niat atas janji... x lame pown.. 2-3 hari jerw.. sampai skrg.. mak ayah da x nmpk aq stdy..... tpy dorg diam jerw... dorg x ungkit pasal McD 2..... tapi dorg cakap "kalau xbelajar cmne nk msuk U?? camne nak jadi Pegawai Polis?? " ooppssssssss........ ha.. 2 la cite2 saya... kawan bek saya jerw taw cite2 saya 2.... 

dorg xpenah paksa saya belajar!!!

ok!! sekarang saya dah sedar.... mybe nie post terakhir sampai larh 14.12.2011... insyallah 15.11.2011 saya taip lagi tok luahan hati....
k chow..
salam reader.... i love everybody in my life n my mind....


27 Oktober 2011

ada apa dengan lagu??

..................................................... salam all.......................................

nak cite kisah benar..... tapi cerita lama.. but this story still in my mind~~~
xde cerita lain,cerita cinta la time usia nk kenal dunia nie...
kalau x minat 2.. jgn teruskan baca....

ok start!!
disuatu malam yg dingin... mybe aq jerw yg rasa.. hehe.. duk menung kat suatu tempat yg indah, tetibe kawan lelaki saya muncul entah dari mana....

"woi anak daro x elok monung anak teruna orang.." jerkah dia dengan tanpa salam..

"salam pown x bg.. banyak bunyi pulak ko ye??' dengan senyum sinis aq berkata

dy gelak sambil berkata"alahai!! assalamualaikum......."

aq pown senyum n terus bertaye"pehal mimpi ko tetibe g kt aq nie?? sibuk jerw org ngan feeling2 nie!!"

"eleh kira okey la aq p kt ko, dri ko entah menong g mno tah.. pas2 salam den xreti nk jawab..ke planet mane ko singgah ha?!!" perli  saya la 2....

malu jerw time 2..... nk cover punya psal.. saya pown gelak kuatt2.... "hahahaha"

tetibe dy cakap "kau try la dengar lagu romance band...tajuk dy-ku ingin kamu.... sah wat lena sambil mimpi c dia....."

"pehal pulak aq kne layan lagu 2?"

"sesuai untuk orang 'dilamun cintaaa'"

so saya tanye dia "kau ad lagu 2?? nk bluetooth".

"mesty la ad... klau xde,wat pe nk promote lagu 2 kt ko.."
aq senyum sambil on bluetooth...

aq pown terus borak2 ngan dy.. x abis2 cite pasal GF dy....
dy tanye gak aq couple ngan org mana masa 2...
terdiam aq seketika dan cepat2 cover " wei muka aq nie cam tgh d lamun cinta kerw?? aq single dan available ok?!"
dalam aty mamat nie sajerw je tnye bukan2..
da nmpak aq temenung g tanye soalan bodoh!!

"xyah nk secret2 ngan aq..."

nk mengelakan diri " wei aq ad hal larh.. chow dulu..."

dy sempat pesan 2.." dengar larh lagu 2, ley wat ko tenang.. aq mampu bg semangat setakat 2 jerw.... aq pown baruw je dalam alam cinta, x macam ko.... sejak form 1 lagi dah becinta.. xkn gagal lagi kut ngan lelaki"perli lagi..

hampeh je ayat2 dia.... tapi malam 2 try jugak dgr lagu 2. coz jam 3pagi pown still xley lelap ingat c dia... pas dengar 2.. x perasan bila ttidow.. sedar jerw bila mimpi tentang dia,dia pergi lagi n dengar azan subuh....

dan saya teringat cerita nie bila malam tadi mimpi yang sama... kejadian serupa juga.... jam 3pagi still x tidur coz selsama... dalam nk lelap mata 2 tetiba ingat dia..... walaupown kami dekat tapi hati kami jauh.. sebab saya curang.. dia pown curang... fair la cam2 kan?? pasangan yang mempuyai hati n naluri yg sama.. haha..

dalam mengutuk2 dia malam tadi teringat kejadian yg lepas.. so saya tidur selepas dengar lagu yang sama...
mimpi yang sama.. saya sedar pada waktu yang sama...

orang selalu cakap "kalau jodah x kemana..."
saya selalu cakap " dah d takdir berpisah nk wt cmne"
hahaha

kini, berusaha untuk men "single" kan diri sebab lagu 2 berlirik:


Dari semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin engkau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku
Tanpa dirimu
Ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hadirmu yang bisa membawa syurga dalam hatiku
(*)
Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku

Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani..
Sentuhanmu bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku

Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani
Di setiap arung gerakmu
Tersimpan di hati kecilku
Bahawa dirimu terindah untukku
(Ulang *)
(Ulang) (5x)
Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
ku ingin selalu menjagamu…

hei en. pemilik cintaku, harap kau tahu.... walau jasat kita x boleh bersatu.. tapi kamu harus tahu cinta ku hanya untuk mu tiada penghalang kecuali dengan KUASA ALLAH YANG MAHA ESA.......
aku akan menanti kamu.. sehingga kau sah jadi suami orang atau sah jadi suami aku... 


tetap mengharap...



20 Oktober 2011

antibody yang kuat!!

 hahahaha~~~~~~~~~~~~


hay kamu d alam maya~~~~  masuk hari inie da 2 hari kena ujan..... semalam.. g semenyih mencari sesuatu untuk hari sabtu... mula2... cari kt tesco.. tapy x jumpe.. n then bila da dalam econ 2.. lepak la pulak.. kawan saya sibuk lapar~~~~ lepak2.. bunyi guruh!! druM!!   x lama 2 g la kat moto....  lihat ari da ujan.. fikir xjumpe lagi barang 2... sangup---- redah je ujan... dalam basah kuyup 2.. masuk dari kedai ke kedai.... last2 jumpe gak barang yg d ingini...


ha!! arini hari ke-2 kena ujan.. bruw je kene nie.. coz mengatal nk g pasar malam... padahal x lapar pown... saya da lame x jnjalan ngan kawan... mula2 sampai 2.. renyai2 jerw.. ala.. sikit je.. xkisah la... pas beli barang... start moto.. wow~~ ujan da lebat.. fikir umah dekat je pown~~~~ redah jugak macam semalam..... best jugak mandi ujan dalam dua hari..


yang pelik nye!!


saya nie kena air ujan cikit da demam... tpy asal pulak x demam2??? hairan tol larh~~~


mybe la kan~~~
andibody saya da kuat... x pown semangat untuk hari sabtu nie,sehinggakan x demam..~~


yeah!! agak lama x mandi ujan.. minggu nie da dua ari mandi.. but.. jika esok mandi jugak.. x taw la cmne nk redah hari sabtu yang penuh makne nie!!!


this all for today~~~


salam.. muah2 sayang diri sendiri.. hehe

15 Oktober 2011

luahan cinta terAKhir

baru2 nie sy n dy susah sgt nk berhubung~~~ bila rindu on9 la fb dy.... bila check inbox dy.. rupanya dy CURANG!! bila baca mesej mereka berdua. rasa SO SWEET~~~~ saya jenis xsuka org berduka / bersedih kerana saya... sy ambil keputusan block fb dy... n buang semua no dy.... saya akan lepaskan dy walaupon aty masih sayang... sy x kisah org kata saya jiwang karat ke apa ke.. nie blog saya.. suka aty ar nk taip ap.. coz aty nie telalu sedih!! bertahun2 bersama hubungan hanya larh sia2.. so nie tok kamu my ex-bf: huhu baca nadA pantun yg terbek ok??


angin dipantai sungguh nyaman,
semoga berbahagia ke akhir zaman,


perigi xkn cari timba,
perigi juga xkn berduka,
bro! salah klau aq msih cinta,
sorry mu akan ku terima..


pontianak mengilai ilg anak,
anak d culik c pria idaman,
perangai cm ko aq x nak,
pergi larh aq x heran.


time kecik main guli,
bila besar suka menyanyi,
dulu boleh la buli,
skg ko pergi  aq x mati..


time periksa men dadu,
patut larh gagal SPM,
aq ad tempat ngadu,
sila larh balas dendam.


warna hijau melmbang subur,
warna putih lambag suci,
tq wat saya terhibur,
tq juga kerna mencaci.


kalau nk berpantun xkn habis ar!! sebab sakit aty tol!!! 
tq kalau nk balas dendam.. tq sbb da sedar kn sy awk x suka saya..
hei mr.NIZAM ko igt ko hebat?? rasanye salah.. sbb pas taip nie aq akan lupakan ko..
klau ko xkembali aq berbahagia ar dgn c dy yg baru..
pape pown sy akan maaf kn awk.. sbb didunia pown saya x sudi nk lihat muka awk,apa lagi d akhirat,lg ar xnk... 0-0 jelarh... bila ad org tanya awk knl sy ke x>?? awk jawap ar awk x penah kenal siapa pown saya..
awk taw x sy ad mr.IS yg memberi sy smngt tok cpai cita2 sy.... awk taw x cita2 sy?? da tentu awk x taw.. coz awk x iklas pown ngan saya... hei!! p la tempat asal mu.. wat semak mata saya jerw awk kt tempat sy yg nyaman nie.... kalau saya 6pak kamu, jgn kamu mgharap sy tegur awk coz sy x ckp ngan laki sy x knl.. n jgn salah agp kalau sy senyum kat awk sy rindu awk.. coz sy senyum kat semua org OKEY!!


LAST CITE PASAL MR. NIZAM ..
 kawan2 sy pown kata... ko xde masa depan ngan dy... yes  i agree.. bcoz u don't have any property!!
silap2 sy yg tgung awk..
ok papay..

30 September 2011

dia yang terakhir

 mood : bosan dengan cinta !!!! 

aq x percaya cinta!!!!!!!! aq x percaya cinta!!!!!!!!!!!!

haha.... arinie terserempak ngan dy... happy jerw tgok dy.. tpy dy ckp dy nk wt kje lama... saya x sanggup lihat dia sesat seperti dulu..... saya tinggalkan dia kini!! da 3hari saya menjadi kekasih yang setia.. n masuk ke-4 ari saya da single kembali..... walaupown kedengaran ganjal!! tapi saya da single... sebenarnye dy x de respon pon saya minta clash.. tpy kan diam 2 tanda setuju?? so angap jela dy setuju.... dia pown ramai awek!!! walaupon keluaga dy kata dy sayang saya, tpy saya nak dy syg diri dia dulu....

tpy~~~~~~~~~~~~

mampu ke saya hidup tanpa dia??
saya penah ilg dy setaun hidup saya kosong!!
perasaan sedih xde,gembira xde.xde pape perasaan saya sbnrnye d dlm hati ini...
memang luaran saya ceria,tpy dalaman saya seperti lemas didalam air.. sungguh sukar bernafas..

kalau larh da someone belikan diari tuksaya,xyah saya susah2 nk tulis kt blog nie......

hal ini saya kongsi agar saya hati saya behenti menangis tuk hari nie..
kenape lelaki syg ke xsyg ke sama jer reaksi dy??
knpe ikot sgt ego??
knpe "playgirl" seperti saya tewas dalam percintaan??
knpe??

saya ingin hidup jauh dari BERANANG saya xnk blik tempah yg penuh kedukaan ini... saya nk pergi jauh.. saya nk pergi tempat yg tiada seorg pown knl saya!!!

nizam nie larh kali terakhir saya jumpe kamu,..

perkataan pertama pertama kali kita jumpa : hai
perkataan akhir terakhir kali kita jumpa : bye

2 pown klau kamu igt tentang hari ini!!
klau kamu mgejar duit kamu pergi larh jauh dri idop saya!!!!


27 September 2011

red pillow at JB

                                         25-09-2011

saya g JB a.k.a Johor Bharu.. nie sebab nya utama saya tidak pergi ke rumah terbuka ATIQAH SHAMIRA N MASTURA.. kawan maafkan saya.. sebab kedua saya terpakse memilih jumpa mama ISKANDAR ZULKARNAIN  atau g beraya bersama KENKAWAN.. saya sangat rasa bersalah!! kos lepas telah berlaku apabila saya lebih seronok keluar bersama keluarga daripada gelisah jumpa mama is dan sakit hati keluar dengan kawan2 sekolah..

jam 12.30 pm saya siap2 nak gerak JB,is call.. is kata mama excited nak jumpa iela.. iela tahu tak?? lepas subuh mama da siap masak... so iela datang x?? tetiba saya cuak sangat cbb mungkir janji lagi!! da setaun lebih mama tunggu saya jumpa dy.. tpy saya asik mungkir janji ajerw..  saya takut bila jumpa keluaga dy, benda yg sama akan berulang.. saya takut ilang is seperti saya ilang nizam...

jam 6 pm. saya sampai JB.. jalan2 kt shopping mall kt sebelah JB Sentral... makan2 dulu untuk lauch + dinner= honey ayam rice with  egg...pas2 jalan2..jumpa bantal... cakap ngan ayah nak bantal 2... ayah x bagi coz mahal.. pe g muncung pown nek ar... ayah wat do no je kali nie.. pastu singgah kt F.O.S wow!! murah2... ayah kata ambil ar. huhu..ambil ar rezeki la katakan...

pas2 singgah kt R&R Pagoh.. makan for midnight... ada pulak jual bantal.. lepas lalu kedai bantal 2,ayah terus pandang saya.. pe ag muncung kembali ar bibir cute nie..huhu ayah kata makan dulu ye.. pas2 baru beli ye... saya senyum.. ayah pown kata cam2 la anak ayah~~~~~

the story at JB ending with red pillow.. now my night was accompanied red pillow~~~~

23 September 2011

A.P.U

                                           A= Abang 
                                   P= Penimbang
                                          U=udangku


yes!!! true love~~~~~~~



yesterdayI went out with my family  go to the nilai 3.just shopping  .. after go to nilai I went to a supermarket ..just  buy essential items...because my favorite food is PRAWN, I take and consideration .. at first, I look APU handsome but sour. suddenly he asked "SUKA MAKAN UDANG KERW??" just be able  smile .. I was surprised when there is such a handsome man asked the this. now my dark lover is APU and my dream is APU!! huhu


just APU in my mind now!!  




how to learn if my mind is APU??


can u help me my reader??

15 September 2011

ALAM REMAJA

           assalamualaikum~~~




                  saya teringin menjadi seorang remaja yang nampak dewasa dari segi :     

  •   Penampilan yang sopan.
  •   Pandai  menjaga hati  keluaga ,kawan dan orang yang saya kenali.
  •   Tidak sombong!! belagak!!
  •  Hidup dikelilingi oleh orang berjaya cth --> seorang pegawai polis 
  •  Pandai buat kerja rumah.
  • Pandai masak..
  • Pandai membahagi masa.
                 saya juga teringin menjadi diri yang dahulu:
  • Keluar lepak dengan kekawan mengisi masa yang terluang.
  • Pergi karaoke seorang diri.
  • Hidup tanpa lelaki a.k.a boyfriend.
  • menjadi seorang yang x mungkir pada janji..
  • menjadi seorang yang mendengar masalah.
  • menjadi seorang yang tidak memikirkan masalah.
  • menjadi seorang yang tabah menghadapi masalah.
  • menjadi seorang yang tidak tinggal solat.

  1. tapi!! kini kenapa perangai sungguh pelik??
  2. kenapa mudah menyakitkan hati seorang kawan??
  3. kenapa mudah mungkir janji??
  4. kenapa tidak boleh setia pada seseorang a.k.a kekanda 
  5. kenapa malas solat??
  6. kenapa malas nak belajar??
  7. kenapa mudah panas a.k.a melawan??
  8. kenapa ikut ego??
  9. kenapa tidak menghargai pemberian orang lain??
  10. kenapa tidak berterima kasih atas pertolongan orang lain??
  11. kenapa sering menangis tentang hal yang kecil??
  12. kenapa sering mengungkit perkara yang lepas??
  13. kenapa mudah meninggalkan seseorang yang menyayangi saya??
  14. kenapa banyak kelemahan berbanding kebaikan??
saya tak mampu hidup dengan dugaan ALAM REMAJA ... bilakah zaman ini akan tamat?? saya nak berdiri di atas kaki sendiri tanpa seseorang disisi..

akan ku berusaha demi mencapai cita2 ku....  

31 Ogos 2011

beraya di rumah

           dengar tajuk cam x seronok je kan?? bunyi jerw x seronok.. tpy best raya taun nie.... walaupon ayah keje d hari raya.. namum, sanak saudara ku x keje.. hehe.. pagi2 raya g kubur kt rinching (kubur arwah atok,wan,acik,pakcik keluaga belah ayah) mesty dorg juga turut sedih x nmpak ayah.... bila tenung kubur lama2 teringat kenangan beraya bersama mereka...
           
               cukup cerita sedih!!!
                          cerita gumbira lepas balik dari kubur!!

              ini cerita belah mak

                                    pakngah call mereka sekeluaga kt kajang.. wah datang balik semangat raya!! da lama x jumpa dorg.. selalu jumpa dorg kt facebook aje.. huhuhu..... dorg borak2 ngan mak.. maklum la aq nie PEMALU dengar n gelak je la keje aq bila dorg berborak..huhu da puas berborak dorg pown pulang nk sambung raya.....

                            makteh pulak call.. maktih sekeluaga bersama maklang sekeluaga pown nk datang umah.... lama gak tunggu dorg... boleh tertidow..... pas2 masa dorg sampai adik kejutkan.. adik klau kejut plan2 ok ar.. nie die kjut mcm ad bencana.. cuak aq... dengan mamai2 2 aq pown salam la semuanya... sepupu pulak perasan.. "tidow ke ap??" haha kantoi!!! mereka semua pown da selesai makan.... mereka nk gerak balik.. tapy d tahan oleh makcik.. makcik call plak "cakap kat maktih dan maklang tunggu makcik sampai,makcik nak g umah kau nie' ... maktih,maklang n mak berborak bertiga kat dapur... aq nie suka dengar org tua2 bercerita. hhehe yg lain2 tgok tv.... da pukol 6 makcik x sampai2 ag... kata paktih"tengok 2 matahari pown da masuk bilik nak tidow"hahaha paktih mmg ada2 jerw cite lawak dy... maktih sekeluaga n maklang sekeluaga balik.... makcik baru sampai...
            patut la lambat sesat sampai kajang dah!!! adui!!! hahahahaha

               lama gak makcik borak2........... ayah pown balik... 2 bertambah rancak borak nye... cbb ayah jerw pandai borak kuat2..huhu jam 10 baruw dorg pulang......

harap sangat dapat beraya ngan pakuda d penang dan makcu d setapak....

 seronok sampai lupa nk reply mesej pagi hari 2..

                     hahahaha........... awak saya minta maaf x reply mesej awak.... saya xde masa nk layan awak~~~~~~~ jgn marah2 k?? 9t cepat tua,saya yg lari.... huhu

         SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN & SELAMAT HARI MERDEKA KE-54

20 Ogos 2011

raya ke aq??

    ha! awal ramadhan dulu persoalan nie selalu muncul d minda.. ayah kata tahun nie xyah beli baju raya.. kerana da matang cikit aq pown faham kenapa ayah kata cm2.. aq pown mula kumpul duit.. ada larh dalam RM100 >150. tpy 2 la kata org "budak baru nk up' mmg ari2 g keluar.. huh!! nafsu ppuan ad 9 beb.. x ley tahan tengok benda pelik2.. pe g beli ar.. pas2 mambe2 kata nak g Jalan TAR, shopping raya kata mereka.. aq baru teringat ayah xkn bg duit p shopping, bukak dompet baharu duit tgal RM50>70 jerw.. x cukup nie.. buka tabung 'duit syiling jerwe ad?' ha.. sudah.. x beraya la nie!! 
         
  ketika malam semalam tengah leka melipat kain seperti gunung berapi 2.. ayah bersorak 'yeah! '. ape lg, aq tye ar apesal.. dia tunjuk mesej "bonus masuk bulan nie'.. aq pown yahoo! mesty dpt shopping sakan nie!!
       
   dalam keseronokan tetiba mak cakap belajar rajin2.. ha!! tidak!! mak ingatkan aq  trial STPM 06/09/2011 nie ha! sempat ke aq nk rase nikmat raya tauN nie?? satu ap pown x study ag nie!!
          
Tolong Sedarkan Saya Yang Telah Lama Lena Di Buai Mimpi Ngeri Nie!!




28 Julai 2011

sambut besday sebelum tarikh

             25/07/2011 pada isnin yang lalu~~~ ceh wah cm nk wt karangan......... haha .. walaupown besday saya pada hari isnin. Namun saya da sambut awal kt kampung pada ari ahad... cara sambutan yang berbeza.. tanpa kek tapi dengan kenangan kt kg 2.. sedeq bila kereta meluncur d pintu pagar kg.. yg dahulunya sudah pasty d sambut dgn senyuman arwah wan(nenek) n atok.. kini d sambut dengan dedaun kering yang mengerti akan pemergian tuannya... tapy seronok bila kemas2 umah ,bakar2 daun, dan teringat sewaktu bersama mereka... mesty mereka marah kalau dekat ngan api... tpy dak degil,wat bodo jerw... setelah api padam.. kami pown gerak balik... tetiba ayah ikowt jalan lain.. upe2 nye nk p Port Diskson(PD).. sampai je at PD kami pown jenjalan d tepi pantai.. singah g makan.. ayah taw2 jerw ap yg saya nk order 'nasi goreng pataya, air kelapa' haha 2 bende nie jerw saya makan klau p mkn lua... haha.. pas mkn g gerai2 2.. ayh ckp "kak teh nk ap??" ap ag aq tnjuk2 jela... pas2 sampai gerai brg2 kenangan.. adik plk kata" ko nk ap?? bawah rm2 jerw:" saya berkata" zaman moden skg mne ad brg rm2 kt tempat cmnie, kedekut!!" adq"sukaty ko la.. pilih murah" haha gembira ag!! pas2 tggu matahari tebenam dan balik umah...

                         sebelum ari ahad mesty ari sabtu... masa 2 seingt aq,ad sukan untuk form 6, peringkat hulu langat kt high school,kajang... sek saya menang bola jaring tempat ke-3.. sukan len xnk ambik taw.. haha (kalah lerh!!).. pas2 saya dan kenkawan g karok ar... abis karok g makan... pas2 terus balik... sampai umh je mak suruh tengok dalam pastik kecik...upe2 nye jam.. mak kata"tengok harga 2....resit simpan" wow!! mahal 2...... xsangka minta men2 pown mak belikan tol2.... sayang tol mak kat anak dara dia nie... sejam kemudian.... ayah tanye" nk ikowt g nilai x??" ceh peluang jenjalan jangan lepaskan... huhu berseronok...


masa isnin 2 sedeq gila bila tetiba x rety nak presentation MUET lak 2.. ceh wt malu tol!!! thanx kenkawan tok nyayian dan hadiah..

KERANA TERLALU SERONOK LUPA NK TAKE PIC...


KERANA TERLALU MEMINTA TIADA KEK PADA TAHUN INI...


KERANA TERLALU SEDEQ BIARLAH KENANGAN DI DALAM HATYKU

12 Julai 2011

huh!! maafkan saya~~~~~~~~`

   huh!!!!!  balik sek jerw menuju bilik air basuh muka.. pas2 ambik wujud.. siap2 nk p sek blik ad aktiviti.. tgok jam cam awal jerw... on no baru.. da tentu xde masej... pas 2 on no lame.. ad satu mesej dari maxis pemberitahuan bahawa anda ad 23miscall dari no _ _ _ _ _ _  __ _  __ ..aty pown cuak.. terus call no 2 tanpa bg mesej.. 

maka bermula kembali:-

saya : awk sapa??(tanpa beri salam)
dia : w.salam 
saya: huhu.. maaf salam...
dia : bruw betul islam.
saya: sy tnye awk sapa? x suruh perli sy x bg salam!! adui!!
dia : ap adui2? xde adab kerw?? bg la salam dulu...bruw la sopan... muka cantik xde budi bahasa xde org nk larh!!
saya: lu pehal? sukaty aq ar ad pminat ke x.. nie ko call aq smpai 23 kali asl? siapa ko ha manusia??
dia : ale~~~ aq xcall ko pown.. just miscall jerw.. mklum la krdt aq banyak..
saya: lantak ko la biawak!!
dia : wow~~~ cik norfaziela da nek angin nampak nyerw........
saya; woi bani adam!! bek ko bg taw sape kau?? celake..
dia; btol ke norfaziela yang berkata2 nie?? kenape da x sesopan dulu?? bruw nk wat bini...
saya; yes aq norfaziela!! mati aq jd bini kau!! sukaty aq ar x sopan!!
dia; bahawasanya saya muhammad nazrin jamaluddin sangat mencintai norfaziela md isa.. adakah begitu perasaan cik??
saya : awak?? kenapa lame menghilang,muncul2 blik awk kata cinta?? saya nk bg taw awk.. arap awk ley terima..
dia ; ap dia cik??
saya: saya mencintai orang lain.. maafkan saya wat awak cinta saya.. sudi awk jadi kawan saya??
dia ;   thanx sgt2.. salam~~~ 

tut~~~~` tut~~~~~~~ tut~~~~~`



awak saya btul2 minta maaf... saya igt awk lupakan saya.... saya da 4taun bersama org yg sy sayang nie... walaupon cinta terlarang,sy tetap cinta dia.. sukar untuk melupakan dia.. kerna dia la cinta pertama saya~~

3 Julai 2011

lagu kesukaan saya

      bukan senang nk jatuh cinta kat sesuatu lagu.. tpy lagu nie mampu wat segala rasa cinta untuk nye... ad sesuatu kt lirik lagu nie wat saya percaya cinta saya untuk lelaki yang sangat istimewa 2.. cer nyayi bersama  lirik.. pasty anda akan rasa sesuatu~~~

lirik nya:


Berapa lama harus aku tunggu
Kata setuju kamu
Kau biar aku menanti pilu
Kau diam bisu buat aku keliru
Mana tuju hatimu
Usah biarku resah menunggu
Raut wajahmu bisa ditelahku
Kau masih belum tentu
Apa ada rasa dalam hatimu
Datang padaku cerita padaku
Ungkapkan rasa itu
Apa saja buat hilang ragumu
Sesungguh tak kau tahu
Diriku ada kamu
Akan ku relakan semua ada ku untukmu
Mungkin bila kau tahu
Mungkin bisa kau temui jiwaku
Usah biar terusan begitu…

30 Jun 2011

Alam Terindah

     Dari pra-sekolah sehingga la form 5.. ari yang ku lalui seperti telah di jadualkan hari2(ari2 sama jerw perkara dilakukan).. time sabtu n ahad jerw beza.. coz duk jenjalan or lepak2 buang masa.. 



 namun,setelah memasuki pra-universiti.. pergh!! seronok beb.. 
kami memang suka berlibur..ilangkan tekanan(alasan)
   
mereka megah berbaju korporat
mereka cumell cam saya kan??

  walaupon aktiviti full(sampai nk dating pown x de masa,sampai pakwe kata curang la.) tapi alam ini larh pengalaman idop xkn aq lupakn,d sini la aq belajar erti kawan bek.. d sini la aq belajar erti menjaga ati seseorang yg bergelar sahabat.. d sini kawan2 mahu saya cemerlang bersama mereka... mereka sedarkan tika saya leka.. mereka nasihat pabila saya salah berkata. mereka tegur pabila saya melakukan perbuatan yang salah.. mereka bersama tika saya sediq.. mereka bersama tika saya gembira.. mereka bersama tika saya marah..mereka ada walau bagaimanapown perasaan saya ketika itu.. ini lah persahabatan yang terindah 

26 Jun 2011

masih kah aku mencintai dia??

         Semenjak dua menjak + tiga menjak + empat menjak + senang cita bermenjak2 ar....  c dia  yang telah hilang untuk beberapa bulan telah kembali .. mula2 dapat no dy melalui fb jerw..  masa 2 kata orang tengah HOT  larh hari2 ad orang topap kan.. da banyak kredit pown stay kedekut.. hanta mesej "hai" beberapa saat delivery  pown sampai.. tetiba c dy call,mengambil masa yang panjang untuk angkat... akhir aku angkat gak... 

maka bermula larh :

c dy:     assalamualaikum.. urm siapa ek ??
aku:      w.salam.. siapa yang awak tanye??
c dy:     awak yang tengah bercakap dengan saya nie.. apa nama??
aku :     xkenal suara??
c dy :    dari jawap salam tdy da kenal.. cuma nk kepastian..
aku:     klau kenal siapa saya ek??
c dy:    aik!! diri sendiri x kenal?? bila ilang igatan nie sayang??
aku:    sayang?? awak salah orang kowt.. saya bruw nk kenal ngan awak..
c dy:  x mungkin saya x kenal sayang saya a.k.a norfaziela binti mad isa a.k.a korey a.k.a zielout a.k.a iela a.k.a mrs ______________..
aku :   perasan!! saya da ad bf ar.. harapan la awak nk peristerikan saya..
c dy:   ala.... orang da kawen ley cerai berai. nie setakat couple budak sekolah ap la sgt~~
aku :   ha?? cmne awk taw saya dak sekolah??
c dy:   saya da cakap dulu kan?? walau terpisah mcm mne pown ati awk milik saya.. so mne awk pergi saya taw melalui hati saya nie..
aku :     merepek jela... k la awak saya ada hal..
c dy:     yela 2?? cam saya x kenal sayang.. suka mengelak... cover konon!!! sayang saya ckp jela~~
aku:    ad ag rupa nye mamat yang perasan~~
c dy:  mamat yang perasan nie la bakal suami awk..
aku:   gila!! (tekan butang merah)

huhuhu~~~~~~ happy gile sey~~ xsangka c dy pown merasa ap yg aku rasa.... argh!! ini kah cinta?? selepas dia muncul.. aq tukar no bruw.. supaya xla s HOT dulu.. coz ap yang aku cari da datang balik~~~~ kini walaupown x de siapa call or masej asyik tersenyum jerw~~~ berdebar2 jantung... bila ingat kembali~~ indah nya cinta~~~

15 Jun 2011

30 Perkara Perempuan tak Sempat Bagitau Lelaki....

   

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

6 Jun 2011

First DaY Berblogger~~

                                       Hari isnin yang mengembirakan~~~
terima kasih kepada orang yang sudi mengajar wat blogger nie... kuno betol den nie, wat blog pown x taw!! adui!! nak try jerw wat post pertama.. xde kata2 nAk dikongsikan... ucapan untuk diri sendiri....


           >>> SELAMAT DATANG KEDUNIA BLOGGER>>>>