28 Oktober 2011

STPM??

 hari nie hari jumaat... baru saya tersedar.. saya x stdy pown lagi... duk sibuk dengan cuti,xsedar final exam (STPM) da dekat...... keputusan ini larh yang terakhir menentu arah tuju saya tuk mencapai cita-cita saya.. jika saya gagal!! gagal la saya tuk capai cita-cita 2..... xkan nk ulang SPM dan STPM lagi??  ramai kawan2 saya dah sedia.... mereka ramai dah wat  pocket notes,latihan, hafal formula, dan lain2.... tapi saya memang x minat nk buat pocket note... nk beli buka latihan?? jauh sekali.... nk jimat duit..... tpy kalau duit tok berhibur 2 ad jerw.. huhu... bukan ap.. kalau saya beli buku latihan 2,bukan buat pown... sebab cepat sangat boring time stdy.... kalau join mambe wt stdy group pulak... dorg stdy aq sibuk dengan henfon pulak.... duk mesej org lain kata "buhsan"...... urm........ nie ke nama nye dugaan seorang yang bergelar pelajar?? huh!! baru kat sek da rasa seksa.. cmne ek kalau ad rezeki g universiti pulak?? lagi banyak dugaan kowt...

arrrrrrrrgggggggghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! jerit jap....
kenape ye? time baca buku 2... saya faham apa yang saya bace.. dan time 2 saya ingat.. bila saya tutp buku, nk refresh balik otak.. suku jerw masuk.... 2 pown perkara yang biasa saya belajar..... urm.. risau betol!!
saya bertambah risau apabila trial exam saya..... teruk gilerw!!  nak tenang kan hati.. saya cakap kat hati " logik la aq dapat cmnie.. aq bukan buka buku pown.. sibuk sgt nk raya kn?? sekang raya larh dengan kegagalan ko... wat pe nak sedih2... pointer ko still jerw... kalau ko stdy mesty ko ley berjaya" hahaha.. 2 yela yg wt aq bersemagat...

paling wat saya nk berjaya dalam STPM nie sebab IBUBAPAku... mereka banyak habis duit tok saya....

ada satu hari 2... aq nk sgt mkn McD.. So nk pancing ar ayah sebab ayah da gaji.. saya kata kat ayah" kalau ayah belanje McD ateh janji akan belajar... kalau ayah xblanje ateh x nk belajar.." pas2 ayah cepat jerw capai kunci kerete.... urm.... time 2 aq pown stdy la dengan niat atas janji... x lame pown.. 2-3 hari jerw.. sampai skrg.. mak ayah da x nmpk aq stdy..... tpy dorg diam jerw... dorg x ungkit pasal McD 2..... tapi dorg cakap "kalau xbelajar cmne nk msuk U?? camne nak jadi Pegawai Polis?? " ooppssssssss........ ha.. 2 la cite2 saya... kawan bek saya jerw taw cite2 saya 2.... 

dorg xpenah paksa saya belajar!!!

ok!! sekarang saya dah sedar.... mybe nie post terakhir sampai larh 14.12.2011... insyallah 15.11.2011 saya taip lagi tok luahan hati....
k chow..
salam reader.... i love everybody in my life n my mind....


27 Oktober 2011

ada apa dengan lagu??

..................................................... salam all.......................................

nak cite kisah benar..... tapi cerita lama.. but this story still in my mind~~~
xde cerita lain,cerita cinta la time usia nk kenal dunia nie...
kalau x minat 2.. jgn teruskan baca....

ok start!!
disuatu malam yg dingin... mybe aq jerw yg rasa.. hehe.. duk menung kat suatu tempat yg indah, tetibe kawan lelaki saya muncul entah dari mana....

"woi anak daro x elok monung anak teruna orang.." jerkah dia dengan tanpa salam..

"salam pown x bg.. banyak bunyi pulak ko ye??' dengan senyum sinis aq berkata

dy gelak sambil berkata"alahai!! assalamualaikum......."

aq pown senyum n terus bertaye"pehal mimpi ko tetibe g kt aq nie?? sibuk jerw org ngan feeling2 nie!!"

"eleh kira okey la aq p kt ko, dri ko entah menong g mno tah.. pas2 salam den xreti nk jawab..ke planet mane ko singgah ha?!!" perli  saya la 2....

malu jerw time 2..... nk cover punya psal.. saya pown gelak kuatt2.... "hahahaha"

tetibe dy cakap "kau try la dengar lagu romance band...tajuk dy-ku ingin kamu.... sah wat lena sambil mimpi c dia....."

"pehal pulak aq kne layan lagu 2?"

"sesuai untuk orang 'dilamun cintaaa'"

so saya tanye dia "kau ad lagu 2?? nk bluetooth".

"mesty la ad... klau xde,wat pe nk promote lagu 2 kt ko.."
aq senyum sambil on bluetooth...

aq pown terus borak2 ngan dy.. x abis2 cite pasal GF dy....
dy tanye gak aq couple ngan org mana masa 2...
terdiam aq seketika dan cepat2 cover " wei muka aq nie cam tgh d lamun cinta kerw?? aq single dan available ok?!"
dalam aty mamat nie sajerw je tnye bukan2..
da nmpak aq temenung g tanye soalan bodoh!!

"xyah nk secret2 ngan aq..."

nk mengelakan diri " wei aq ad hal larh.. chow dulu..."

dy sempat pesan 2.." dengar larh lagu 2, ley wat ko tenang.. aq mampu bg semangat setakat 2 jerw.... aq pown baruw je dalam alam cinta, x macam ko.... sejak form 1 lagi dah becinta.. xkn gagal lagi kut ngan lelaki"perli lagi..

hampeh je ayat2 dia.... tapi malam 2 try jugak dgr lagu 2. coz jam 3pagi pown still xley lelap ingat c dia... pas dengar 2.. x perasan bila ttidow.. sedar jerw bila mimpi tentang dia,dia pergi lagi n dengar azan subuh....

dan saya teringat cerita nie bila malam tadi mimpi yang sama... kejadian serupa juga.... jam 3pagi still x tidur coz selsama... dalam nk lelap mata 2 tetiba ingat dia..... walaupown kami dekat tapi hati kami jauh.. sebab saya curang.. dia pown curang... fair la cam2 kan?? pasangan yang mempuyai hati n naluri yg sama.. haha..

dalam mengutuk2 dia malam tadi teringat kejadian yg lepas.. so saya tidur selepas dengar lagu yang sama...
mimpi yang sama.. saya sedar pada waktu yang sama...

orang selalu cakap "kalau jodah x kemana..."
saya selalu cakap " dah d takdir berpisah nk wt cmne"
hahaha

kini, berusaha untuk men "single" kan diri sebab lagu 2 berlirik:


Dari semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin engkau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku
Tanpa dirimu
Ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hadirmu yang bisa membawa syurga dalam hatiku
(*)
Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku

Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani..
Sentuhanmu bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku

Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani
Di setiap arung gerakmu
Tersimpan di hati kecilku
Bahawa dirimu terindah untukku
(Ulang *)
(Ulang) (5x)
Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
ku ingin selalu menjagamu…

hei en. pemilik cintaku, harap kau tahu.... walau jasat kita x boleh bersatu.. tapi kamu harus tahu cinta ku hanya untuk mu tiada penghalang kecuali dengan KUASA ALLAH YANG MAHA ESA.......
aku akan menanti kamu.. sehingga kau sah jadi suami orang atau sah jadi suami aku... 


tetap mengharap...



20 Oktober 2011

antibody yang kuat!!

 hahahaha~~~~~~~~~~~~


hay kamu d alam maya~~~~  masuk hari inie da 2 hari kena ujan..... semalam.. g semenyih mencari sesuatu untuk hari sabtu... mula2... cari kt tesco.. tapy x jumpe.. n then bila da dalam econ 2.. lepak la pulak.. kawan saya sibuk lapar~~~~ lepak2.. bunyi guruh!! druM!!   x lama 2 g la kat moto....  lihat ari da ujan.. fikir xjumpe lagi barang 2... sangup---- redah je ujan... dalam basah kuyup 2.. masuk dari kedai ke kedai.... last2 jumpe gak barang yg d ingini...


ha!! arini hari ke-2 kena ujan.. bruw je kene nie.. coz mengatal nk g pasar malam... padahal x lapar pown... saya da lame x jnjalan ngan kawan... mula2 sampai 2.. renyai2 jerw.. ala.. sikit je.. xkisah la... pas beli barang... start moto.. wow~~ ujan da lebat.. fikir umah dekat je pown~~~~ redah jugak macam semalam..... best jugak mandi ujan dalam dua hari..


yang pelik nye!!


saya nie kena air ujan cikit da demam... tpy asal pulak x demam2??? hairan tol larh~~~


mybe la kan~~~
andibody saya da kuat... x pown semangat untuk hari sabtu nie,sehinggakan x demam..~~


yeah!! agak lama x mandi ujan.. minggu nie da dua ari mandi.. but.. jika esok mandi jugak.. x taw la cmne nk redah hari sabtu yang penuh makne nie!!!


this all for today~~~


salam.. muah2 sayang diri sendiri.. hehe

15 Oktober 2011

luahan cinta terAKhir

baru2 nie sy n dy susah sgt nk berhubung~~~ bila rindu on9 la fb dy.... bila check inbox dy.. rupanya dy CURANG!! bila baca mesej mereka berdua. rasa SO SWEET~~~~ saya jenis xsuka org berduka / bersedih kerana saya... sy ambil keputusan block fb dy... n buang semua no dy.... saya akan lepaskan dy walaupon aty masih sayang... sy x kisah org kata saya jiwang karat ke apa ke.. nie blog saya.. suka aty ar nk taip ap.. coz aty nie telalu sedih!! bertahun2 bersama hubungan hanya larh sia2.. so nie tok kamu my ex-bf: huhu baca nadA pantun yg terbek ok??


angin dipantai sungguh nyaman,
semoga berbahagia ke akhir zaman,


perigi xkn cari timba,
perigi juga xkn berduka,
bro! salah klau aq msih cinta,
sorry mu akan ku terima..


pontianak mengilai ilg anak,
anak d culik c pria idaman,
perangai cm ko aq x nak,
pergi larh aq x heran.


time kecik main guli,
bila besar suka menyanyi,
dulu boleh la buli,
skg ko pergi  aq x mati..


time periksa men dadu,
patut larh gagal SPM,
aq ad tempat ngadu,
sila larh balas dendam.


warna hijau melmbang subur,
warna putih lambag suci,
tq wat saya terhibur,
tq juga kerna mencaci.


kalau nk berpantun xkn habis ar!! sebab sakit aty tol!!! 
tq kalau nk balas dendam.. tq sbb da sedar kn sy awk x suka saya..
hei mr.NIZAM ko igt ko hebat?? rasanye salah.. sbb pas taip nie aq akan lupakan ko..
klau ko xkembali aq berbahagia ar dgn c dy yg baru..
pape pown sy akan maaf kn awk.. sbb didunia pown saya x sudi nk lihat muka awk,apa lagi d akhirat,lg ar xnk... 0-0 jelarh... bila ad org tanya awk knl sy ke x>?? awk jawap ar awk x penah kenal siapa pown saya..
awk taw x sy ad mr.IS yg memberi sy smngt tok cpai cita2 sy.... awk taw x cita2 sy?? da tentu awk x taw.. coz awk x iklas pown ngan saya... hei!! p la tempat asal mu.. wat semak mata saya jerw awk kt tempat sy yg nyaman nie.... kalau saya 6pak kamu, jgn kamu mgharap sy tegur awk coz sy x ckp ngan laki sy x knl.. n jgn salah agp kalau sy senyum kat awk sy rindu awk.. coz sy senyum kat semua org OKEY!!


LAST CITE PASAL MR. NIZAM ..
 kawan2 sy pown kata... ko xde masa depan ngan dy... yes  i agree.. bcoz u don't have any property!!
silap2 sy yg tgung awk..
ok papay..