29 Disember 2011

A. A. A.

 salam satu malaysia.

hai .. awak sihat? 
saya tak berape sihat.. sebab penyakit LOVE muncul lagi.. kalau episod LOVE dulu ialah A.P.U. (abang penimbang udangku)..  tapi episod seterusnya ialahA .A. A. (alifku abang ayam).. haha lantak ar kalau syok sendiri... bukan aq p mengorat dy pown.. just isi masa terluang jerw.. hehe... sekarang kawan.. esok2 kalau taw dy single.. abis la dia milik aq.. keh keh. nak berangan apa salah nye...

sebelom 2 saya nak bagi taw.. saya jumpe dy time keje.. saya nie bekerje sebagai store clerk.. keje saya receive barang..oleh kerana ayam nie penting bagi penduduk sekeliling so ari2 mesty ayam sampai kt pasaraya saya bekerja nie....... time ayam sampai saya mesty nk receive ayam 2 walau pown tengah bz.. sbb sy nak borak ngan A. A. A..

semalam saya masuk kerje jam 1.00pm. selalunya ayam sampai pagi.. so semalam saya xjumpe dy.. dan pagi tadi... tetiba saya tak bz.. dengan rindu yang terlampau... saya nk borak ngan dy lama2... saya pikir gak kalau sy S.S (Syok sendri). but.. dy pown rindu saya.. masa hari selasa dy minta FB.. malu seyh! nak cakap sepatah pown tiada keberanian.. so saya kata ar " kalau bg pown, bukan boleh chat.. yela bz keje xde masa nk on9" ari selasa 2 xabis2 memujuk.. tapi xdapat de nak ayat den! 

 arinie dy tanya " ziela cuti hari ap?" saya kata "ahad.kenape?" dia senyum sambil berkata "jum jalan2". tetibe perkataan ini terkeluar " awak cuti kerw ari ahad?" dy mengeling pulak n berkata " saya mana ad cuti, tapi boleh jerw klau kelua jln2 ngan ziela.. ke ad org marah kalau kite keluar?" aq pown gelak2 "GEDIK "dan berkata " xde cpew ar marah, g pown da lama xtgok dunia nie asik duk umah jerw". dia pulak berkata " ala.. cian nye... dah la muka putih"... 

huhuhuu.. nak je saya bg taw dy.. "saya da jumpe krim yg sesuai ngan muka saya 2 yg berseri sikit" tapi pekataan 2 x ter keluar pulak..

diam tok beberape minit n dy berkata " mana FB? ......senang bg no larh" dlm aty saya berbunga dah..  asa nak bg jerw.. tapi malu la~~~ xla bg dy.. 

alasan saya beri kat dia.. "sory la arinie x bawa enset esok larh"...

saya xtaw cmne nak hadapi hari esok...

huh!! ad lagi nk story nie!! tadi dia tolong saya~~~ sepatut nye semua bakul ayam kena letak tag hari.. tapi asik borak jerw.. lupa nk pasang.. dan last2.. jd huru-hara.. dia pown kata 'ziela buat la keje ziela. saya tolong pasangkn tag nie" tetiba tangan dia yang gatal ambil tag 2 kt tangan saya... adui!! buat dosa pulak... tersentuh taw!! rasa nak pengsan jerw..

dan tangan yang tersentuh nie gatal nak luahkn kt blog~~~

xtaw la.. tidow ke x malam nie...
owh A. A. A~~~....... adakah awak rindu saya seperti saya rindu awak??

in my heart just have word "A.A.A". maybe next year my life completed when he became my sweetheart..


21 Disember 2011

BERdiri DIatas KAki sendiRI "BERDIKARI"

      salam 1 Malaysia!!


 14.12.2011 maka hati berbunga tidak terkata... kerana itu last saya bersekolah... 
but....
bukan itu saya nak bercerita tentang berdikari..
sebab saya belajar erti itu bertarikh...


15.12.2011...
saya start bekerja di pasaraya tempat kerja "A.P.U" ....
saya bukan nak jumpa dia....
saya pown da xkisah kewujudan dia..
da rezeki saya kat sana..
maka.....
disitu 2 larh saya menanggung tanggungjawab...
sebagai seorang "store clerk"..
seumor idop saya.
ini pertama kali saya bekerja..
saya bekerja sebab "sidia" selalu beri semangat..
now!!
saya berdikari tanpa "lelaki" sy mampu idop....
ok la saya nak p keje nie...
time kerja saya akan melupakan segala masalah masa silam itu.
oleh itu saya suka dtg kje awal2...


saya sayang anda ketat2..

14 Disember 2011

Jangan Leka!!

~~~~salam satu Malaysia~~~~~

13/12/2011 = exam Pengajian Am Kertas 1..(STPM)

tapi sifat leka saya yang ambil mudah segala hal yang penting maka..

pada jam 9.00am saya dengan malas membaca buku Bahasa Malaysia!! wah! bangga stady 2jam jerw da ley paham.... cewah! senyum lebar la konon....

jam 12.00pm.. tang tu la baru nak gosok baju bagai...

mandi2 dan bersiap p sekolah..

jam 1.oopm.. = berada d sekolah

si qila tegur "wah! senyum lebar je lout.. da stdy la 2"

dengan riak dan takburnya saya " ehem.. biasa larh.."

pap pap... tengok dia ulangkaji P. Am!!

mak ai!! terkaku aq seketika...
nasib baik yang ad time 2 qila n shantini sahaja.. xla cuak sangat..
wat2 muka selamba dulu... pinjam buku kt qila.. konon2 nak tgok kerja kira2 konon.. dalam hati" ap aq nak jawap exam nie? masa da x sempat nk ulngkaji 1 buku"

tetiba dengar azan ZOhor... leganya hati tetiba dapat 1 perkataan muncul dalam hati " wat pe nak risau, bukan xpenah belajar P.Am.. lagi pown soalan objektif jerw.. ada jawapan cuma perlu pikir yg paling tepat". 
time 2 bersyukur sangat.. dan lekas2 ambil wuduk.. bersyukur kerana Allah membantu aq menenagkan hati..

time exam pulak.. alhamdulillah..... mak ai.. kua soalan2 biasa aq buat.. aq mampu buat!! yes i can't!! dari 2jam masa di beri.. i da siap 1jam 30minit... awal 2..

but..... saya harap saya xnk leka macam nie lagi... nasib baik soalan objektif.. kalau soalan struktur... mak!! melalak aq kat situ..

moral!! pastikan anda tidak leka dalam hal yang penting dan pastikan jangan ambil temeh dalam sesuatu hal..

yes!! todoy i so lucky~~~

terima kasih Allah...

8 Disember 2011

BFF!!

salam 1 malaysia....


ni la sifat tersembunyi dari saya. sibuk sangat nak naik angin bila dapat tahu ada diantara kawan-kawan saya sakit hati dek orang lain..


hati sendiri ??


kadang diketepikan sebab ustazah saya selalu kata "ALLAH MENGUJI HAMBANYA DENGAN KEMAMPUAN HAMBANYA,ITULAH TANDA ALLAH SAYANG HAMBANYA"..


maka...
saya tidak kisah apa orang nak cakap tentang saya..


post yang lepas saya marah sebab kawan saya mengadu BFF yang diperkatakan hanyalah sementara..


beberape minggu post itu disiarkan.. saya dapat text dari seseorang...
'hi, ko sibuk ngan hal org pesal? taw la ko xde BFF xyah sibuk2 k!'

lalu saya biarkan text tersebut tanpa dibalas sebab saya tahu manusia disebalik text tersebut...


kalau la "pemilik text" baca.
saya nak bagi tahu ni..


saya pown xyakin kalau saya ad BFF, tapi kawan2 saya selalu kata " ko la kawan baik aq" 
saya mungkin tiada "BFF" but saya ada kawan yang baik, dan saya tidak akan sia-siakan hubungan itu..

kawan bagi saya walau dimana diberada,sama ada senang, susah... saya ada untuk teman dia dikala dia perlukan saya...kawan tidak kita bek atau hadir sementara dia kekal kawan saya untuk selamanya..

saya tak lah baik sangat kadang-kala "talam 2 muka",bila kawan 2ad perangai pelik, tapi saya tidak buang dia. sebab saya percaya dia akan tinggalkan perangai buruk dia bila dia da kenal dunia..
 dan bila dia da matang,perangainya juga akan matang..


tak macam awak.. berhijrah ke hulu,BFF org hulu.. berhijrah ke hilir BFF org hilir dan BFF hulu d buang..


rasa saya da jawab kenapa saya tiada BFF sbb saya ad ramai kawan yang saya anggap kawan untuk selamanya!!


3 Disember 2011

Tolong Jangan Sebut BFF!!

TOLONG LARH~~~~~~~~~~~

geli-geliman aq tengok ko kat FB siar2kan cite pasal BFF baru kau!!

ok berbahasa sopan sikit~~~

awak faham kerw maksud kawan baik selamanya(BFF)?? saya pikir x~~
 sebab awak hanya gunakan "kawan" supaya hidup awak xbosan keseorangan... 
macam awak buat kawan saya masa dulu-dulu.. g mana2 mesty bersama..tapi bila awak da jumpa kawan d tempat baru.. awak tinggalkan kawan yang d tempat lama.. 
awak tahu x? kawan awak sentiasa menanti awak pulang untuk berborak seperti dahulu.. tapi awak x sedar kan?? malah awak mungkir janji kat dia...  
KINI, kawan lama awak 2,berkata pada saya 'aq xpenah ad kawan yang bernama tut tut tut tut tut " awak.. kalau awak ajak jumpa dia mengelak 2 tanye nye dy da xsudi nak jadi kawan awk... awak taw x?? kawan awk 2 x cite kat org len se'len saya.. sbb dy xnk org buruk2 kn EX-BFF dy.. masa awak buat dy cmnie pown,dy still nk pertahankan awak.. saya share nie supaya anda semua jangan ikot perangai dy yang "manusia bertopeng tut tut~~" saya yakin BFF yang awak kata kn skg nie,akan tinggalkan awak seperti awak tglkn kawan lama awak.. awak... walaupon kawan lama awak 2 ad BFF baru.. tpy dy x penah lupa dy ad BFF yg lama iaitu awak... sebab kawan awak 2 paham maksud BFF.. Best Friend Forever.. u know the purpose of  BEST FRIEND FOREVER?? what? u dont know?? ok i p google translate sat.. wei!! benda x bernyawa nie pown tahu larh maksud nye!! 

nie ha!! 


harap jangan diikut perangai macam nie.. kalau anda pernah berkata kat kawan anda perkataan " BFF", harap awak xlupa anda pernah berkata kat dia perkataan itu..

makan nasi lauk udang,
makan sambil meyumpat orang,
kalau taknak jadi perbualan orang,
harap kau paham perasaan orang.

pergi jenjalan hari selasa,
maap kalau anda terasa..

                      selamat sejahtera sahabat~~~~