7 Ogos 2013

Luahan hati d wechat....

awak tolong lepaskan saya....  hati saya bagai dipenjara sebab kite bukan la sesiapa!!!  cinta memang buta, membuat saya tidak lihat siapa PENCIPTA sy.. sy nk kte putus,sbb awk bukan nk melindung sy, tapi akan mnjdi menyebab sy ke neraka... awk xpnh srh sy jaga solat, sbb awk tahu itu bkn tggungjwb awk,  dan awk xkisah pown sy x tutup aurat, sbb dosa sy bukan awk yg tggung.....  dulu sy xkisah ttg dosa pahala,  tapi bila sy sedar hidup didunia nie cuma singkat, xkn sy nk bawa dosa ke padang mahsyar???  xguna Allah pilih sy lahir dlm keadaan seorg Islam, klau sy hanya mampu tunjuk Islam pada Ic... sy terlalu byk dosa, dan sy xnk dosa sy berterusan bila sy memikirkan ttg awk...  awk bukan halal bg sy untuk sy merindui atau mencintai..  bila sy susah or sakit keluaga sy yg bantu n jaga, awk hanya mampu berkata dlm fon "syg jgn lupa mkn ubat "... awk tahu x??  kluaga sy ssh nk membesarkan sy, bila sy da pandai bedikari, sy lupa akan jasa mereka, sebab cinta yg buta nie, buat hati sy n akal sy lupa ttg siapa yg paling berhak dicintai...  awk percaya jodoh??  bukan sy da bosan atau putus asa ... ketahuilah cinta selepas nikah lebih bahagia..  awk lepaskan sy...  sy wechat awk xreply, bialah semua org tahu ,knpe sy nk awk lepaskn sy.....  awk cari la org lain...  sy xcntik, xpndai pown jga hati awk, sy rela awk bercinta dgn org lain....  awk klau sy da xde, awk tlg sedekah yassin tiap2 malam jumaat?? sekurang2nya al-fatihah...  sy takot dosa2 lalu tidak d ampunkan.. sy belajar agama A dlm periksa,  tapi dalam realiti sy GAGAL, sbb sy dah langgar peraturan lelaki bukan suami tak layak dicintai.....merindui awk tiap2 hari mmbuat hati sy jadi batu, gelap, dan cahaya hidayah hilang.. umur sy baru 21 ,tapi hayat hidup sy xtaw bila esok, lusa, atau sesaat lagi...  sy nak cari agama yg telah hilang...  sy tak nak rugikan kelebihan sy seorg islam tapi tidak beriman..  walaupun sy sering tinggal solat sekurg2nya saya mencuba tgl dosa bila sy tglkan awk.... awk klau kawan harus ada batas, itukan Islam ajar kita??  lelaki dan perempuan ada batas,  ikot ajaran islam lagi sweet dari ikot barat, selagi pintu taubat terbuka, jum la kita bertaubat sebelum qiamat atau ajal muncul...  assalamualaikum

25 Julai 2013

Kecewanya

Salam 1 Malaysia....

tarikh Hari ini hari paling bermakna dalam hidupku,  selain tarikh 25/07 besday ku, tarikh ini juga saksi bahawanya aku dikecewakan..

Tanpa Facebook tiada yang ingat hari jadi saya...
Terima kasih mark Yang da buat lawan sosiol Facebook.....
Hari ini 16 ramadhan, sy sahur seperti biasa...  ayh dan mak xingat pown tarikh nie...  mereka seperti tiada apa2 makna pada tarikh nie...  kenapa saya di lahirkan sebegini???
Kawan2 pown xtahu...  kenapa aku di layan sebegini??  Hina kah aku??  Aku kecewa sangat....  kalau dapat d undurkan kembali, sy xnk ada istilah "bf " dalam sejarah hidup sebab kedua-dua bf nie xingat saya pown...

First BESTFRIEND,  second BOYFRIEND..
BAGAIKAN aku ini hanya orang asing bagi mereka...

Ya Allah kau temukanlah aku dengan mereka dari ahli syurga yang tak menyakitkan hatiku ini..

Kekecewaan ini biarkanlah begini..
Biar hanya Allah saja tahu kesakitan nie..

Bye

27 Mei 2013

Oh!! Cinta!!

salam satu Malaysia..

Khamis (23/05/2013)....
Bermula lah mulut saya menyebut...

Matanya ~~~~~~
senyumannya ~~~~~~~~
bicaranya ~~~~~
kesabarannya ~~~~~~~
Kecomelannya ~~~~~~~

pergh!!
Saya tergoda!!!

30 April 2013

Teluk kemang

Salam 1 Malaysia

Kawan nak cite sikit... kisah ini membuat saya berdikari... 
pada hujung minggu yang ceria adik saya mengajak kami sekeluaga (ayah,  mak, adam n saya ) serta kawan2 politek nya pergi teluk kemang..
Oleh kerana kereta ayah pakai iswara saje mana boley nak tampung 7 orang dewasakan?? 
Disebab itu saya bawak my boyfriend (honda dash ) g sana.. hehe saya kan single so xde boyfriend yang special pown....
Ok saya teruskan...
sorang2 atas moto wo....
Saya  nie ingat2 lupa je jalannya..  so ikot jela kereta ayah...
Sampai sana saya  berseronok2 lah...
Nak d pendekkan cite..
Masa nak  balik kerumah...  biasalah hujung minggu teluk kemang..  jalan memang jem.  Mula2 saya ikot kete ayah.. 
tapi ponek den asik Brek2 jo...  den potong keto ayah dan den bawak laju2..  bilo den pandang cormin sisi..  mak ai..  langsung xdo keto...  dalam ingatan asik pikir cito karak..ala cite hantu tu la.. den ingat cito 2 pown.. malam sebelum eh den tgok cito 2.. den da la penakot...sebek den kuek sikit dan sebek ingatan den ok..  den ingek2 jola jalan den poie tady....
Den porhati kan jo jalan ko soromban...  Alhamdulillah..  den jumpo jalan balik.. bilo sampai umah jo den bersyukur....  xjadi papo..
Maklumlah den bilo malam mato xtorang tgok jalan....

Hehe..
Sekian...
Den raso ari2 poie sano pown boleh kowt... 
den seronok dapek berdikari sebegitu...  hehe..
Nie la pic eh..  sikit jo...